2020. február 17.
Karnyújtásnyira az első hely, győzni kell Debrecenben!
Férfi hokisaink a DEAC otthonában bebiztosíthatják a középszakasz első helyét, és vele az első kiemelést.

Magyar bajnok, Erste Liga-címvédő, Magyar Kupa-győztes férfi jégkorongcsapatunk méltó módon vágott vissza a DAB-nak a szerdán elszenvedett 5-4-es vereségert. Ahogy arról már korábban beszámolunk, Fodor Szabolcs csapata szombaton tanári játékkal, elképesztő mentális erőről téve tanúbizonyságot, 11-4-re verte az újvárosi alakulatot, ezzel pedig ismét átvette a vezetést a felsőházi tabellán. Sok idő azon nem volt az örömre, hiszen másnap ismét edzésbe állt a csapat, ugyanis hétfő este Debrecenben van jelenése a zöld-fehéreknek.

Az a DEAC lesz az ellenfél, amely remekül indította a középszakasz küzdelmeit, igaz, az első körben a Dunaújváros vendégeként nem sok babér termett nekik. Az azt követő három hazai mérkőzésen azonban rendre sikerült megszerezniük a három pontot. Ezt követte egy eredménytelen erdélyi kiruccanás, ahol előbb a Brassó, majd a pocsék formában lévő Csíkszereda is győzni tudott ellenük, a Sportklub ezzel húzta be első győzelmét a középszakaszban.

Hazai pályán egészen elképesztő eredményeket produkál a DEAC: sorozatban hat mérkőzést sikerült megnyerniük saját közönségük előtt, pedig megfordult itt a DAB, a Brassó és a Csíkszereda is. Legutóbb december 8-án nem sikerült otthon tartaniuk a három pontot, akkor pedig pont a Ferencváros volt az ellenfél. Így alighanem mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy visszavágjanak a korábbi fiaskóért.

Mind a debreceniek, mind a mieink célja egyértelmen a három pont megszerzése lesz. Egy győzelemmel a DEAC, ha ideiglenesen is, de ellépne a felsőház tabellájának utolsó helyéről, ezzel pedig ismét maga mögé utasítaná az alapszakasz-győztes Csíkszeredát Ami minket illet: egy újabb hárompontos győzelemmel bebiztosíthatnánk első helyünket a középszakasz felsőházi tabelláján, hiszen egy körrel a vége előtt minimum három pont előnyünk lenne a hétfőn Brassóban vendégszereplő Dunaújvárossal szemben, az elsőszámú rangsoroló, vagyis az egymás ellen szerzett pontok és gólkülönbség pedig a mi javunkra billenti a mérleget. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, alaposan oda kell tenni magunkat, hiszen azt már az alapszakaszban és tavaly is többször láthattuk, mennyire nem könnyű Debrecenben nyerni, a hazaiak pedig ezúttal is aligha fognak feltartott kézzel korcsolyázni a jégre. A feladatot az is nehezíti, hogy Hetényi Zoltán személyében a liga egyik legjobb kapusa őrzi a DEAC hálóját. De ahogy sikerült megtalálni a szintén parádés dunaújvárosi Hughson gyenge pontjait, úgy a Hetényi-faktorra is meg lehet az ellenszer.

18 órától jön tehát a középszakasz első DEAC – FTC-Telekom összecsapása, amelyen a középszakasz első helye a tét! Izgalmakban biztosan nem lesz hiány, ahogy azt két csapat egymás elleni összecsapásaiból már megszokhattuk. A mérkőzést az M4Sport élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 7. forduló
DEAC – FTC-Telekom
2020. február 17. hétfő, 18.00, Debreceni Jégcsarnok
Tv: M4Sport

Cikkajánló

Jégkorong: Nagy Gergő az év csapatában!

Magyar bajnok, megosztott Erste Liga-győztes férfi hokisaink kapitánya ott van a szezon hat legjobbja között.

Jégkorong: vége a teljes hazai szezonnak

A Magyar Jégkorong Szövetség az összes általa megrendezett bajnokság leállításáról döntött.

Jégkorong: vége a szezonnak, bajnok a Ferencváros!

A Magyar Jégkorong Szövetség szerda esti döntése értelmében az FTC-Telekom nyerte a félbeszakított OB I-et.

Dobbant a Fradi-szív, megvan a második győzelem!

Férfi hokisaink 3-1-es győzelmet arattak az UTE elleni OB I döntő, egyben Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Ferencvárosi előnyből jöhet a második felvonás

Férfi hokisaink ma is jégre lépnek az UTE ellen a magyar bajnoki döntő és Erste Liga-elődöntő második meccsén.

Nagyszerű kezdés, nálunk az előny a bajnoki döntőben

Férfi hokisaink 6-3-as győzelemmel kezdték az UTE elleni OB I döntőt, egyben Erste Liga elődöntőt.

Jön, amire 28 éve vártunk: Derbi a magyar bajnokságért!

Ma elkezdődik az Újpest elleni négy győzelemig tartó Erste Liga-elődöntő, ami egyben magyar bajnoki döntő is.

Bajnoki döntő előtt: „Számítunk a szurkolóinkra!”

Férfi hokisaink az Újpest elleni Erste Liga-elődöntőre, egyben magyar bajnoki döntőre készülnek – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most